Από τα αρχαία χρόνια το μέλι κατείχε εξαιρετικά σημαντική θέση και χρησιμοποιούνταν με πολλούς τρόπους. Αντιμετωπιζόταν ως μια απαραίτητη καθημερινή διατροφή, αφού από πολύ νωρίς είχαν ανακαλύψει τα απίστευτα διατροφικά οφέλη που πρόσφερε. Άλλωστε και οι θεοί του Ολύμπου τρέφονταν με νέκταρ και αμβροσία.

Με περισσότερες από 181 θρεπτικές ουσίες, το μέλι αποτελεί πραγματικό ‘διατροφικό θησαυρό’ που μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα την αξία ενός μεσογειακού διατροφικού πλάνου. Περιέχει σάκχαρα, μικρά ποσά πρωτεΐνης, ένζυμα (καταλάση, ασκορβικό οξύ, καροτενοειδείς ουσίες, οξειδάση της γλυκόζης), αμινοξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία βιταμίνες και μια ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως φαινολικά οξέα και φλαβονοειδή. 

Η κηρήθρα είναι ένας πλούσιος θρεπτικός θησαυρός άγνωστος για πολλούς. Έχει πολλαπλά οφέλη από την καταπολέμηση μιας μόλυνσης μέχρι να προσφέρει μια δυνατή και υγιή καρδιά.

Χρειάζεται όμως και προσοχή κατά την κατανάλωσή της οπότε χρειάζεται πρώτα η κατάλληλη ενημέρωση.

Το γιαούρτι με μέλι θεωρείται από τους καλύτερους γευστικούς συνδυασμούς καθώς αποτελεί ένα εύκολο σνακ με εξαιρετική διατροφική αξία. Ειδικά όταν συνδυάζεται με ξηρούς καρπούς το αποτέλεσμα απογειώνεται γευστικά και θρεπτικά. 

Το βιολογικό μέλι μια φυσική, υγιεινή τροφή. Τα σάκχαρα που περιέχει αποροφούνται γρηγορα χαρίζοντας ενέργεια. Περιέχει αντιξειοδωτικές ουσίες, βιταμίνες, μεταλλικά ιχνοστοιχεία, αμινοξέα που λειτουργούν ως ασπίδα υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Melitimo logo

   Το μέλι μας συλλέγεται από τον Ταΰγετο αλλά και από άλλες επιλεγμένες τοποθεσίες σε βουνά αποκλειστικά της Ελλάδος. 

   Η αφθονία άγριων αρωματικών φυτών και βοτάνων βοηθά ώστε το μέλι μας να διακρίνεται για την διαύγεια το πλούσιο άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση του. 

greek product TUV CERTIFIED BIO

Social Media

Created by eZ- Copyright 2021