Μέλι με γιαούρτι. Πόσο θρεπτικός είναι αυτός ο συνδυασμός;

Μέλι με γιαούρτι. Πόσο θρεπτικός είναι αυτός ο συνδυασμός;

Το γιαούρτι με μέλι θεωρείται από τους καλύτερους γευστικούς συνδυασμούς καθώς αποτελεί ένα εύκολο σνακ με εξαιρετική διατροφική αξία. Ειδικά όταν συνδυάζεται με ξηρούς καρπούς το αποτέλεσμα απογειώνεται γευστικά και θρεπτικά. 

Το βιολογικό μέλι μια φυσική, υγιεινή τροφή. Τα σάκχαρα που περιέχει αποροφούνται γρηγορα χαρίζοντας ενέργεια. Περιέχει αντιξειοδωτικές ουσίες, βιταμίνες, μεταλλικά ιχνοστοιχεία, αμινοξέα που λειτουργούν ως ασπίδα υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου ενώ ταυτόχρονα περιέχει προβιοτικά, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βελτιώνουν το πεπτικό σύστημα.

Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται ότι το φρέσκο μέλι περιέχει επίσης προβιοτικά, ενώ ταυτόχρονα είναι πηγή δραστικών ουσιών με αντιμικροβιακή δράση, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση του τμήματος Βιοχημείας της Ρώσικης Ακαδημίας Επιστημών.

Γιατί λοιπόν να μη μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη των ποιοτικών για τη συνολική μας υγεία με το να συνδυάσουμε μέλι με γιαούρτι;

Άλλωστε λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε φυσικά σάκχαρα στο μέλι, ο συνδυασμός του με ένα γιαούρτι πλούσιο σε πρωτεΐνες, δίνει στο σώμα σας την κατάλληλη ενέργεια που χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Γιατί λοιπόν να μην αντικαταστήσουμε τα έτοιμα και τυποποιημένα σνακ με κάτι υγιεινό, απόλυτα θρεπτικό και νόστιμο? Άλλωστε η προετοιμασία ενός μπόλ μέλι με γιαούτρι χρειάζεται μόνο 10 δευτερόλεπτα προετοιμασίας! Το πολύ 15, αν βάλουμε και το εξτραδάκι μας μέσα, πχ κανέλλα ή καρύδια ή δημητριακά!

Εάν λοιπόν ψάχνετε κάτι υγιεινό εύγευστο και ταυτόχρονα χορταστικό, είτε είστε σπίτι ή στο γραφείο, δοκιμάστε βιολογικό μέλι με γιαούρτι!

Υ.Γ: Κατάλληλο επίσης για τις βραδινές λιγούρες που θέλετε κάτι ελαφρύ και νόστιμο να σας κρατήσει και να σας περιορίσει την γενικότερη πείνα. 😉

Melitimo logo

   Το μέλι μας συλλέγεται από τον Ταΰγετο αλλά και από άλλες επιλεγμένες τοποθεσίες σε βουνά αποκλειστικά της Ελλάδος. 

   Η αφθονία άγριων αρωματικών φυτών και βοτάνων βοηθά ώστε το μέλι μας να διακρίνεται για την διαύγεια το πλούσιο άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση του. 

greek product TUV CERTIFIED BIO

Social Media

Created by eZ- Copyright 2021