Μια ...Μελίτιμη Ιστορία!

Ο χρόνος κυλάει γρήγορα
Να! Είπα εδώ στο κτήμα, εκεί ανάμεσα στα λουλούδια να βάλουμε δυο μελίσσια και έτσι θα έχουμε το δικό μας μέλι!
Πως όμως θα το κάνω αφού δεν ξέρω από μελισσοκομία…;
Υπάρχει θέληση όμως!
Διάβασα το πρώτο βιβλίο για το μέλι, άρχισα να ψάχνομαι στο διαδίκτυο και αποφάσισα να πάω στο Μελισσοκομικό σεμινάριο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο μου έδωσε πολύτιμες γνώσεις για να ξεκινήσω!
Τώρα είμαι έτοιμη είπα, και έτσι πήρα τα πρώτα τέσσερα μελίσσια…Ήταν άνοιξη, τα μελίσσια ήταν πάνω στην ανάπτυξη και η χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη!

2014... Από την Αθήνα στο Μελιγαλά Μεσσηνίας

Τα παρακολουθούσα την ημέρα και πριν σουρουπώσει πήγαινα στα πίσω παράθυρα της κυψέλης να τα ακούω  και να μυρίζω όλα τα υπέροχα αρώματα που έβγαιναν από την κυψέλη… 

Ένα όνειρο γινόταν πραγματικότητα!

Από τότε έβαζα την καινούργια μου στολή, άναβα το καπνιστήρι και κάθε εβδομάδα πρόσθετα ένα δύο πλαίσια στα μελίσσια, σύμφωνα με τα όσα είχα μάθει.
Σε ένα μήνα, το κάθε μελίσσι γέμισε ασφυκτικά με μέλισσες. Όταν ήρθε η ώρα να το ανοίξω, όπως το είδα γεμάτο, φοβήθηκα και το έκλεισα πάλι!
…άλλο το βιβλίο, άλλο η πράξη…
Έχω όμως θέληση να μάθω και θα τα καταφέρω!

Ένας μελισσόκομος από κοντινό χωριό με βοήθησε να τα κόψω, και τον ακολουθούσα κάθε μέρα στα μελίσσια του αποκτώντας κάθε μέρα ακόμα μεγαλύτερη πείρα, σεβασμό στην φύση και αγάπη για το μέλι.

Αυτό αντιπροσωπεύει το  “Μελίτιμο“, που ξεκίνησε με στόχο να έχω αγνό μέλι για την οικογένειά μου, μακριά από ρύπους και φάρμακα και με τον καιρό κατάφερε να αποκτήσει φανατικούς λάτρεις της μοναδικής γεύσης και ποιότητάς του!  
Το μελισσοκομείο εγκρίνεται ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής για να βγάζει και να τυποποιεί μέλι και όλα πήραν το δρόμο τους!

2019: Το Μέλι «Μελίτιμο» βαφτίζεται και αποκτάει λογότυπο και ανανεωμένη εμφάνιση!

2020: Το Μέλι «Μελίτιμο» λαμβάνει και επίσημα πλέον την έγκριση της TUV AUSTRIA HELLAS ότι είναι βιολογικό και η χαρά …απερίγραπτη!

2021: Συνεχίζουμε σε νέα μονοπάτια, ανανεωνόμαστε και το site μας είναι πλέον στον …αέρα!

Δοκίμασέ τα!

Melitimo logo

   Το μέλι μας συλλέγεται από τον Ταΰγετο αλλά και από άλλες επιλεγμένες τοποθεσίες σε βουνά αποκλειστικά της Ελλάδος. 

   Η αφθονία άγριων αρωματικών φυτών και βοτάνων βοηθά ώστε το μέλι μας να διακρίνεται για την διαύγεια το πλούσιο άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση του. 

greek product TUV CERTIFIED BIO

Social Media

Created by eZ- Copyright 2021